perjantai 22. lokakuuta 2010

Vapaus!!


Vihdoin pitkä blogihiljaisuus katkeaa! Viimeinen puolitoista kuukautta on ollut aikamoista tasapainottelua. Kesäloman aikaiset pyhät päätökset työpaikan arvostamisesta vastoinkäymisistä huolimatta ovat todellakin olleet koetuksella. On ollut raskasta huomata, miten ongelmatilanteissa on joutunut jatkuvasti kyseenalaistamaan itseään ja omia ajatuksiaan: Olenko sittenkin väärässä ja/tai kohtuuton? Entä, jos kaikki tämä onkin normaalia ja minä ylireagoin? Luulin, että olen yhteistyökykyinen ja hyvä työntekijä, onko minusta tullut riidankylväjä ja pahanilmanlintu?

Lopulta kaiken tämän (ja paljon muun) jälkeen päätin, että nyt saa riittää. Nukun mieluummin yöni hyvin, kuin pyörittelen turhia työasioita mielessä ympäri vuorokauden. Muutamaa työpaikkaa haettuani nappasi! Eilen oli viimeinen työpäivä vanhassa paikassa, nyt vajaa viikko lomaa ja pään nollausta ja ensi viikon lopulla sitten kohti uusia (positiivisia) haasteita. Toivotaan parasta!



Työhuolia lukuunottamatta olen nauttinut syksystä ja Helsingistä täysin siemauksin. Töölön kirjaston tarjonnan löydettyäni, olen ihastellut hienoja seinäkoristeluja matkan varrella sekä pitkästä aikaa uppoutunut kirjojen maailmaan. Tällä hetkellä "kirjaprojektinani" on hissukseen tutustua suomalaisiin ja suomenkielisiin kirjailijoihin monen vuoden tauon jälkeen. Nyt voin rehellisesti sanoa lukeneeni Minna Canthin, Maria Jotunin, Juha Itkosen ja Tommy Tabermannin teoksia. Waltarit tuli hoidettua pitkälti jo teininä, ja seuraavana vuoroaan odottaa nobelistimme F. E. Sillanpää. Ihanaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti